Det är länge sedan världen skakats så här

Vi behöver gå tillbaka långt i tiden för att hitta något som påminner om 2020-2021 när det gäller hur världen påverkats. Vi behöver nå situationer av krig för att kunna se jämförbara situationer. Nu börjar vi närma oss slutet, så vad ska vi göra nu?

Det är sant att stora kriser förändrar världen. Mycket blir det samma, annat förändras i grunden. Kommer vi gå tillbaka till våra arbetsplatser som om inget hade hänt eller förväntar vi oss att kunna fortsätta arbeta hemifrån? Kommer arbetslösheten studsa tillbaka när restauranger kan öppna igen? Kommer vi fortsätta E-handla på samma sätt?

Saker kommer att förändras

Det är tveklöst så att några saker kommer att vara annorlunda än hur de såg ut innan krisen. E-handeln är nog permanent förhöjd, när man väl kommit åt målgrupper som tidigare varit dåliga på E-handel, läs pensionärer, så finns det få anledningar för dem att börja traska ut på butiker igen för att komma åt o-ringar eller radioapparater.

Våra arbetsplatser kommer nog populeras igen, men kanske inte i samma utsträckning. Vissa mår bra av att arbeta tillsammans, andra var och en för sig. Saker kommer att förändras, och det kommer att vara en spännande tid att leva i.