Smyckning av kroppar – urgammal tradition

Människor har smyckat sina kroppar sedan urminnes tider. Kroppsutsmyckning kan vara för att uttrycka sin religion, kultur eller personlighet. Hur människan smyckat sina kroppar skiljer sig beroende på vilken världsdel eller kultur man tillhört.

Det som skiljer sig är allt från metod till vilken plats på kroppen man väljer att utsmycka. Idag lever vi i ett multikulturellt samhälle, som bidrar till att många olika kulturer och uttryck samlas på samma ställe. Det har bidragit till att vi har stor möjlighet att välja vilket uttryck som man anser passar sin egen identitet.

Kroppsutsmyckning stärker identitet

Smyckningen av våra kroppar bidrar till att stärka vår identitet. Stärkandet av vår identitet skapar även en känsla av gemenskap och samhörighet – vilket är en viktig del hos människan. Känslan av samhörighet bidrar men andra ord till vårt mentala välbefinnande.

Hur välja smycke?

Att hitta något passande online för just dig kan vara klurigt – det finns ju så otroligt mycket att välja mellan. En start kan vara att se tillbaka på vilka smycken du använt tidigare och vilka du anser representerat just dig. Att testa sig fram är också ett knep, kanske trivs du i något du aldrig trott du skulle gilla. Våga testa något nytt och spännande!