Världens största nöjespark

Det har blivit dags att berätta om Magic Kingdom i Florida, USA. Det är nämligen världens största nöjespark med mer än 20 miljoner besökare per år.

Magic Kingdom är en del av Walt Disney World Resort, som består av ett antal parker med olika teman där Magic Kingdom är den största och mest kända. I mitten av parken tornar Askungens slott upp sig över besökarna.

Men nu ska vi prata om världens största, vi har ju gjort det tidigare, till exempel här där vi tar upp en annan stor företeelse där USA en gång i tiden var de som gjorde de största sakerna, men där Asien nu har sprungit om. Där vill vi uppehålla oss en stund till, för vår fråga är när Magic Kingdom kommer bli omsprungna av en nöjespark i exempelvis Kina? Disneys flaggskepp har nu varit störst sedan 70-talet, och just nu ser det inte ut som att någon enskild park är på väg om, men om vi skulle våga oss på att gissa så kommer totala antalet besökare, och omsättningen i pengar, att vara större i Kina än i USA under de närmaste åren. De närmar sig snabbt nämligen.

Vad tror du att temat på nästa Största nöjespark kommer att vara?