Res ut och se världen

Om du funderar på att ge dig ut på en resa är Rio de Janeiro i Brasilien att mycket bra val att börja på. I den brasilianska staden finns det många sevärdheter som är värda ett besök.Har du möjlighet att resa när det är karneval är det att rekommendera, den äger rum 47 dagar innan påsk varje år. Sedan ska vi inte glömma Jesusstatyn, som är den första sevärdheten de flesta tänker på när de ska resa till Rio. Det finns också gott om shopping samt ett livligt nattliv att njuta av när du besöker Brasiliens huvudstad.

Nästa stopp på resan – Mexiko

När du ger dig ut för att se världen är det bra att hitta så billiga flygbiljetter som möjligt, på så sätt kan du resa ännu mer. Efter Rio kan du bege dig lite norrut, närmare bestämt till Mexiko. Det finns många anledningar till att besöka landet, så som maten och de andra godsakerna. Här kan du njuta av perfekt guacamole, äkta tequila och tacofest så ofta du vill. Mexiko har dessutom hela 35 Unesco-världsarv att besöka, som den rosa sjön Las Coloradas och Sumidero-kanjonen. Mexiko är ett land som har någonting för alla typer av människor samt varmt, härligt väder.

Fortsätt med en roadtrip i USA

Efter Mexiko kan du bege dig till USA, som har mycket att erbjuda alla. Du kan till exempel landa i Kalifornien och sedan ta en roadtrip genom hela USA till östkusten och New York. Då får du se mycket av allting USA har att erbjuda, från sköna Hollywood till The Big Apple. Att resa runt i båda Syd- Mellan- och Nordamerika har mycket att erbjuda dig som semesterfirare. Det finns många spännande länder förutom de vi har nämnt ovan, men det är alltid skönt att börja i Brasilien och sedan slappa i de nordligare länderna efter att du festat loss med brasilianarna.